Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ορισμός της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη έναντι αυτών των ομάδων και των ατόμων που μπορούν να επηρεάσουν, δηλαδή των ενδιαφερομένων και της κοινωνίας γενικότερα. Τα ενδιαφερόμενα μέρη ορίζονται συνήθως ως πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενοι, κοινότητες και μέτοχοι ή άλλοι χρηματοδότες.

Η ευθύνη για την κοινωνία γενικά μπορεί να είναι πανομοιότυπη με την ευθύνη προς τις διάφορες κοινότητες της. Πολλοί έχουν προτείνει ότι οι εταιρίες έχουν μια ιδιαίτερη «κοινωνική ευθύνη» πέρα από τον επιχειρηματικό τους σκοπό. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρική ευθύνη συνίσταται στην εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, δημιουργώντας αξία για τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων και της κοινωνίας.

Η εταιρική ευθύνη περιλαμβάνει την τήρηση των δεοντολογικών αρχών και συμπεριφορών όπως η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα και ο σεβασμός των άλλων. Αποδεχόμενος οικειοθελώς την ευθύνη για τις πράξεις της, οι εταιρείες κερδίζουν την άδεια λειτουργίας τους στην κοινωνία.

Παράδειγμα

Οι εταιρείες αποκομίζουν άδεια λειτουργίας, δημιουργώντας προϊόντα και υπηρεσίες που εκτιμούν οι πελάτες τους, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους τους οποίους αντιμετωπίζουν με δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με το νόμο και συμμορφούμενοι με άλλους ισχύοντες νόμους.

Σε μια περίπτωση που τα προϊόντα μιας εταιρείας ανακαλύπτονται ως επιβλαβή για τους πελάτες ή όταν τα προϊόντα ή οι λειτουργίες τους θεωρούνται επιβλαβή για το ευρύ κοινό, η άδεια λειτουργίας μιας εταιρείας μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμους και κανονισμούς ή νέους νόμους και κανονισμούς που σε ακραίες περιπτώσεις θέτουν μια επιχείρηση εκτός λειτουργίας.

Navigation
Close

My Cart

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

Ένας κωδικός πρόσβασης θα σταλεί στη διεύθυνση email σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Έχετε ήδη λογαριασμό;

Close

Close

Κατηγορίες